onsdag 21 februari 2018

Sprouted Mung Chaat


4 dl groddade mungbönor
2 dl majskorn
2 dl granatäpplekärnor
2 dl tärnat grönt äpple (Granny Smith)
Citronsaft
Chaat Masala*
Salt
Färsk koriander
2-3 msk tamarind- och dadelchutney
2-3 msk koriander- och mintchutney

Grodda 1 dl mungbönor. Tillaga chutney.

Ånga de groddade mungbönorna, eller kör de en stund i micron tills de mjuka men inte överkokta.
Blanda mungbönor, majs, granatäpple och äpple. Tillsätt tamarindchutney och mintchutney. Smaksätt med saft av citron, salt och chaat masala efter smak. Ställ i kylen tills servering. Servera med färsk koriander.

*Chaat Masala är en indisk kryddblandning som hittas i asiatisk butik. För den som önskar så går det alldeles utmärkt att göra egen Chaat Masala.

Recept: Payal Choksi
Bild: Privat

Inga kommentarer: