onsdag 31 januari 2018

Sechuanpepparkyckling med Ginger Beer, stjärnanis och chilistekt pak choy


2 portioner

1 3/4 dl jasminris

1 bit ingefära (30 gr)
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
300 gr kycklinglårfilé
2 tsk sechuanpeppar
Olja
½ msk vetemjöl
2 msk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
1 flaska Ginger Beer, Fentimans (200 ml)
3 stjärnanis

300 gr pak choy
Olja
Chili flakes
Salt

Koka jasminriset enligt anvisning på förpackning.

Finhacka ingefära, lök och vitlök. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Mortla sönder sechuanpepparkornen.

Fräs kycklingen i en stekpanna med olja 1-2 minuter. Tillsätt lök, vitlök och ingefära, stek ytterligare 1-2 minuter. Blanda ner sechuanpeppar och vetemjöl. Blanda ner soja x 2, ginger beer och stjärnanis. Låt sjuda 6-8 minuter.

Skär tunna klyftor av pak choy. Fräs i en stekpanna med olja. Krydda med chili flakes och salt.

Toppa sechuankycklingen med chilistekt pak choy och servera med jasminris.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: