söndag 15 januari 2017

Biff Rydberg


4 portioner

400 gr oxfilé
Salt
Svartpeppar

2 gula lökar
Salt
Svartpeppar
1 nypa socker
1 skvätt soja

4 bakpotatisar
Olja till fritering

Smör och olja till stekning

2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 msk dijonsenap
2 msk pepparrot, riven
2 msk senapspulver, Colman's
Salt
Svartpeppar

4 äggulor

Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser till senapskrämen. Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar.

Skala lök och potatis. Skär potatis, lök och kött i sockerbitsstora bitar.

Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den blir karamelliserad. Smaka av med salt, peppar, en nypa socker och en skvätt soja.

Hetta upp oljan och fritera potatisen någon minut tills den fått färg. Salta och håll varmt.

Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna. Salta och peppra.

Lägg upp kött, lök och potatis i fina rader. Servera med senapskrämen och äggulorna.

Inga kommentarer: