onsdag 31 augusti 2016

Orientalisk naanbrödspizza med kikärter och mynta


2 personer

1 rödlök
1/2 dl rödvinsvinäger
1 msk socker
1/2 tsk salt

1 förpackning kikärtor (sköljda och avrunna)
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 msk pressad citronsaft
1 msk olja
2 msk vatten
3 krm salt
1 1/2 krm spiskummin

1 grön paprika
1/2 ask körsbärstomater
1/2 grön chili
Olivolja
Salt

50 gr riven pecorino
1 förpackning naanbröd
1/2 förpackning mynta

Sätt ugnen på 250.

Strimla rödlök. Koka ihop vinäger, socker och salt. Tillsätt löken och sjud 1/2 minut. Ställ åt sidan.

Lägg kikärter i en mixerbunke. Pressa ner vitlök och tillsätt saft från en citron, olja, vatten, salt och spiskummin. Mixa slät med stavmixer.

Skär paprika i små tärningar. Klyfta körsbärstomaterna och finhacka chili. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja och salt. Ställ åt sidan.

Finriv pecorino. Lägg naanbröd på en plåt (gärna med bakplåtspapper). Bred på hummus och toppa med riven pecorino. Gratinera mitt i ugnen 3-5 minuter.

Häll bort lagen från den picklade löken. Blanda ner löken i paprikasalsan. Toppa pizzan med salsa och myntablad.

Servera orientalisk naanbrödspizza direkt.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: