söndag 24 april 2016

Lövbiff med äggula, pepparrot och Grana Padanorostade rotfrukter


2 personer

125 gr morot
1 bakpotatis
Olivolja
30 gr Grana Padano
1/2 ask persilja

Salt
Svartpeppar

1 gul tomat
1 schalottenlök
50 gr stjälkselleri
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1/2 krm salt

1 bit pepparrot

300 gr lövbiff
Salt
Svartpeppar
Olivolja

2 äggulor

Sätt ugnen på 250°.

sKär morot och bakpotatis i pommes frites-liknande stavar. Lägg alla rotfrukter på en ugnsplåt (gärna på bakplåtspapper) och blanda med olivolja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen 22-25 minuter.

Tärna tomat och finhacka schalottenlök. Strimla stjälkselleri. Blanda allt med vinäger, olivolja och salt.

Finriv pepparrot och lägg i en skål.

Krydda lövbiff med salt och peppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lövbiffen 1 minut per sida.

Finriv Grana Padano och lägg i en skål. Blanda de rostade rotfrukterna med riven ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Toppa lövbiffen med riven pepparrot och äggula. Servera med Grana Padanorostade rotfrukter och sellerisalsa.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: