söndag 27 mars 2016

Vit sparris med beurre blanc



16 vita sparrisar
2 liter vatten
1 dl salt
1/2 dl socker
1 citron, saften

1 schalottenlök
1 1/2 dl vitt vin
1/2 dl vitvinsvinäger
2 vitpepparkorn
Citron

Skala den vita sparrisen ända upp till knoppen. Koka upp vatten med salt, socker och citronsaft.
Lägg i sparrisen och sjud 10-12 minuter beroende på tjocklek. Lyft sparrisen när den fortfarande har tuggmotstånd.

Finhacka schalottenlök. Koka upp vitt vin, vitvinsvinäger med löken och vitpepparkorn. Koka med till hälften, sila bort lök och peppar. Mixa ned rumstempererat smör med stavmixer och smaka av med salt och ev lite citronsaft.

Tips! För annat tillvägagångssätt se hur Jamie Oliver gör här.

Recept och bild: SvD

Inga kommentarer: