söndag 24 april 2016

Grillad biff med jordärtskocksaioli och rostad schalottenlökspotatis


2 portioner

200+50 gr jordärtskocka
450 gr potatis

1 äggula
2 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 vitlöksklyfta

300 gr biff

1 schalottenlök
1/2 ask ärtskott

Sätt ugnen på 250°.

Skala och skär 200 gr jordärtskocka i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.

Skrubba och skär potatis och 50 gr jordärtskocka i bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Lägg kokta jordärtskockor i en mixerbunke. Tillsätt äggula, olja, vitvinsvinäger, salt och pressad vitlök. Mixa slät med stavmixer.

Krydda biffen med salt och svartpeppar. Stek i lite olja eller grilla i en grillpanna 2-3 minuter per sida.

Finhacka schalottenlöken. Blanda den rostade potatisen med ärtskott och schalottenlök.

Servera grillad biff med jordärtskocksaioli och rostad schalottenlökspotatis.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: