söndag 25 november 2012

Silky pumkin pie


3 stora ägg
5 msk socker
1 burk sötad kondenserad mjölk
350 gr pumpapuré
3 msk smält och svalnat smör
1 msk mjöl
½ tsk malen muskot
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen nejlika
Salt
1 förbakad pajdeg
3 äggvitor
1/4 tsk citronjuice
1 nypa salt
8 msk socker

Sätt ugnen på 200°.

Dela en liten pumpa och gröp ur kärnorna. Placera pumpan med den skurna sidan ned på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i ugnen i 45-60 minuter tills pumpan är mjuk. Låt pumpan svalna något. Skrapa ur köttet i en skål och mosa.

Sänk värmen i ugnen till 160°.

Vispa ihop ägg, socker, kondenserad mölk och pumpapuré. Blanda i en annan skål ihop mjöl och kryddor och tillsätt i pumpapurén.
Häll i purén i det förbakade pajskalet. Grädda i ugn i ca 50-60 minuter. Fyllningen ska vara fast i kanterna och något lös i mitten. Låt svalna och kyl.
Innan servering vispa ihop en maräng på äggvita, citronjuice och salt. När smeten är skumlik tillsätt socker en mask i tage på hög hastighet. Vispa tills blank.  Smeta på pajen och bränn av med en brännare eller i ugn under grill tills ljusbrun.

Recept och bild: Better Homes and Gardens

Inga kommentarer: